Коли з'являються ягоди горобини: сезон дозрівання

Ягоди горобини – дуже популярна плодова рослина, яка привертає увагу своїми яскравими та красивими куполоподібними бульбами. Ця рання ягода є однією з найдоступніших для збирання та використання в їжу, і тому важливо знати, коли вона з'являється.

Залежно від регіону та клімату, період появи ягід може змінюватись. Проте, загалом, це відбувається у серпні-вересні. Коли горобина починає цвісти, вона утворює крихітні бутончики, які поступово розпускаються в повітряні квіти, зроблені з довгастих білих пелюсток.

Маленькі ягоди, що ростуть у гронах, формуються після запилення квіток і поступово змінюють свій колір із зеленого на помаранчевий, червоний або навіть чорний. Коли вони повністю дозріють, можна збирати плоди. Ягоди горобини мають гіркуватий смак і кислуватий смак, але саме цей смак робить їх неповторними і переважними для використання в різних кулінарних рецептах і лікарських цілях.

Коли з'являються ягоди горобини
МісяцьПоява ягід
ТравеньРозмір ягоди досягає 1 см
ЧервеньЯгоди приймають червоне забарвлення
ЛипеньЯгоди дозрівають і стають готовими до вживання

Ягоди горобини Кене, на відміну від яскраво-червоних або помаранчевих плодів горобини звичайної

горобини звичайної
Горобина звичайна (лат. Sórbus aucupária) дерево, вид роду Горобина (Sorbus) сімейства Рожеві (Rosaceae). Широко поширене плодове деревце, помітне своїми яскравими плодами, що залишаються на гілках до глибокої осені і навіть іноді всю зиму.
https://ua.wikipedia.org › wiki › Горобина_звичайна

, мають кремово-біле або чисто біле забарвленняТакож пофарбовані і квіти цієї рослини. Вони з'являються в кінці травня – початку червня і збираються у суцвіття діаметром від 4 до 10 сантиметрів кожне.

Коли у горобини з'являються плоди?

Цвітіння горобини починається вже у травні. Ягоди з'являються тільки в серпні-вересні, а час їхнього дозрівання залежить від погодних умов.

Коли сезон горобини?

Плоди – кулясті соковиті оранжево-червоні яблучка (близько 1 см у поперечнику) з дрібним округлим по краю насінням. У Підмосков'ї плоди дозрівають у наприкінці серпня – вересні і висять зрілими до зими.

Що означає, якщо немає ягід на горобині?

«Наприкінці травня – червні стояла нестабільна погода: були теплі періоди, але й холодало, йшли дощі, саме коли у горобин зав'язувалися плоди, – каже директор Дитячого еколого-біологічного центру №4 станції Володимир Товма. – Це негативно вплинуло на активність комах, запилення не було – тож і немає зараз ягід».

Коли червоніють ягоди горобини?

Горобина червоніє вже в вересніале найкращий час для її збору — жовтень, після заморозків. Прихоплені морозцем ягоди негаразд гірчать. Горобину знімають гронами, разом із плодоніжками та листям. Взимку з горобини можна приготувати смачні компоти, начинку для пирогів та багато інших страв.