В якому вигляді найкраще вживати яйця?

Корисніше всього є варені яйця швидкого чи тривалого варіння. Найкраще вживати яйця, зварені круто. Тоді організм засвоїть близько 90% корисних речовин. Якщо не любите варені яйця, робіть яйце-пашот або глазуню з зеленню та овочами – такий варіант дозволить отримати потрібну кількість вітамінів D і A.

З усього вищесказаного ми можемо зробити висновок, що яйця можуть по-різному проводити організм людини. У смаженою вигляді їх не рекомендується вживати тим, хто на суворій дефіцитній дієті, а варені можна всім, лише якщо немає алергії. Тому другий варіант вважається корисніше.

Наш організм краще засвоює яйця, що були термічно оброблені. Варений яєчний білок засвоюється на 97-98%, не залишаючи шлаків у кишечнику, та надає місцевий лікувальний ефект у шлунку. Сирий білок засвоюється важче, проте він ефективніше здатний знижувати кислотність шлункового соку.